Исторически музей Лом

Изложба Последни дарения

     С изложба "Последни дарения" Исторически музей Лом отбеляза националния празник 3-ти март. Това е още един начин музейната колегия да изрази огромната си благодарност към всички дарители, които със своя благороден жест са спомагали за съхраняването на културно-историческото ни наследство.


     Експозицията бе официално открита на 2 март 2011 г. в залата за временни изложби в сградата на музея. Директорът на музея Спасена Делийска изрази благодарност и признателност към всички настоящи и бъдещи дарители на културната институция. Тъй като, макар и тематично да не е подчинена пряко на Освобождението, изложбата все пак беше посветена на Националния празник, уредникът на отдел "България 15-19 в." Даниела Борисова върна спомена за онези славни събития, като представи живота и дейността на видния ломчанин, опълченеца Алекси поп Ангелов.


     Многобройните посетители имаха възможността да се докоснат до едни от най-интересните експонати, дарени на музея през последните години. В залата са подредени печатни издания, документи и фотографии, запечатали значими моменти от нашата история. Изложените мебели и други предмети от началото на 20-ти век пресъздават специфичната атмосфера на миналото, когато Лом е бил процъфтяващ град и в икономическо, и в културно отношение.

 

      

Изложба Последни дарения - Изображение 1Изложба Последни дарения - Изображение 2Изложба Последни дарения - Изображение 3Изложба Последни дарения - Изображение 4Изложба Последни дарения - Изображение 5