Исторически музей Лом

Милко Христов - Представяне на книга

     Поетична електронна книга беше представена в Исторически музей – Лом на 16 май 2011 г. Неин автор е Милко Христов – началник "Хуманитарни дейности" в Община Лом, познат и с изявите си като поет и актьор в Драматичен театър "Кръстьо Пишурка".


     Електронната книга със заглавие "Краткословно бръчкомислие" представлява компактдиск със стиховете на Милко Христов, изписващи се върху картини и снимки, преливащи една в друга под звуците на изящна музика. Кратките стихове са в жанра на традиционната японската поезия хайку и сенрю. Хайку е най-късата поетична форма в световната литература. Въпреки че е изключително кратка, тя може да изрази и дълбоко чувство, и проблясък на интуицията. Докато в хайку се разкрива същността на природата, в сенрю се изразява същността на човека, неговото вътрешно психологическо състояние.


     В централната зала на музея стиховете на Милко Христов прозвучаха както в изпълнение на самия автор, така и поднесени от Снежина Янакиева - актриса от ломския драматичен театър. На китара акомпанираше Владимир Недев водещ в местния радиовъзел.


     Представянето на хайку стиховете предизвика голям интерес сред многобройните гости на поетичната вечер, които получиха от автора по един екземпляр от електронната книга.

 

             

Милко Христов - Представяне на книга - Изображение 1Милко Христов - Представяне на книга - Изображение 2Милко Христов - Представяне на книга - Изображение 3Милко Христов - Представяне на книга - Изображение 4Милко Христов - Представяне на книга - Изображение 5